يک محقق و پژوهشگر طب سنتي در مورد زياده روي در مصرف مواد غذايي سرد مانند بستني هشدار داد.
به گزارش هفت چشمه، حيدر عظمايي محقق و پژوهشگر طب سنتي در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمي پزشكي باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به طبع سرد و تر انواع بستني اظهار کرد: شيرين کننده و طعم دهنده ها، رنگهاي صنعتي، اسانسهاي شيميايي، شير پرچرب و خامه از جمله ترکيبات به کار رفته در بستني هستند.
وي بيان کرد: در دهههاي پيش براي تهيه بستنيهاي سنتي از گياه ثعلب استفاده ميشد که مصرف اين گياه رفع نازايي و کمخوني را به همراه دارد.
اين محقق و پژوهشگر طب سنتي افزود: به دليل گران قيمت بودن گياه ثعلب و کاربرد دارويي آن ديگر امروزه از اين گياه براي توليد بستنيهاي سنتي استفاده نميشود.
عظمايي با تاکيد بر خاصيت دارويي ريشه و برگ گياه ثعلب عنوان کرد: مصرف اين گياه به همراه زعفران و مشک تاثير چشمگيري در بهبود نازايي دارد اما در بستنيهاي سنتي امروزي موادي چون رنگ زعفران، پسته، وانيل، شير و خامه به کار ميروند.
وي تصريح کرد: زياده روي در مصرف بستنيهاي صنعتي و سنتي بلغم عمقي (سردي و تري) و بيماريهايي چون نازايي و ناراحتيهاي عصبي مانند سردرد، ام اس، مشکلات ريوي، بيحالي، خستگي و درد مفاصل در بدن ايجاد ميکند.
اين محقق و پژوهشگر طب سنتي گفت: از ديدگاه طب سنتي نازايي بيشتر به ۲ دليل اتفاق ميافتد، در پارهاي از موارد خشکي رحم که به علت گرمي زياد ايجاد ميشود و در بيشتر اوقات سردي و رطوبت زياد رحم در بروز نازايي دخالت دارد وبايد توجه داشت که سردي رحم ارتباط مستقيمي با مصرف غذاهاي سرد دارد.
عظمايي اظهار کرد: مصرف مواد غذايي سرد باعث اسيدي شدن معده ميشود يا با افزايش رطوبت از حرکت اِسپرم جلوگيري ميکند.
وي بيان کرد: لبنيات بدون مصلح، دوغ و ماست ترش، مواد غذايي يخ زده، سبزي گشنيز، سرکه، آب غوره، آب يخ، مواد نگه دارنده در کنسروها، ميوههاي نارس، گوشت گاو، سوسيس و کالباس و غذاهاي ساندويچي از ديگر مواد غذايي هستند که نقش موثري در نازايي دارند.
اين محقق و پژوهشگر طب سنتي عنوان کرد: افراط در مصرف غذاهاي سرد، سردي مضاعف در رحم و دستگاه گوارشي زنان، نازايي و اختلال در سيستم عصبي را موجب ميشود.
عظمايي با بيان اينکه مشکلات هورموني در زنان و مردان، سردي شديد رحم زن، عفونت رحم، کيست رحم و تخمدان و تنبلي تخمدان از جمله عوامل موثر در بروز نازايي محسوب ميشوند، افزود: مواد غذايي سرد سبب سرد شدن مغز و بروز اختلالات روحي و رواني چون نااميدي، اضطراب و ترس ميشود.
وي گفت: مصرف غذاهاي سرد روي مغز، دستگاه گوارش، مجاري ادراري (که وظيفه توليد مثل را بر عهده دارد) تاثير منفي ميگذارد.
اين محقق و پژوهشگر طب سنتي توصيه کرد: زن و شوهر بايد قبل از اقدام به بارداري از مواد غذايي گرم همچون عسل، کشمش، خرما و زيره استفاده کنند.
عظمايي تاکيد کرد: نخودآب، نخود و آب آن از گزينههاي غذايي مفيد براي مردان و رازيانه و عرق آن از مواد غذايي مناسب براي زنان در دوران پيش از بارداري محسوب ميشوند.
وي بيان کرد: مصرف کرفس، روغن حيواني گاوي همراه غذا، گوشت گوسفند، زنجبيل و فلفل به مقدار کافي حين غذا، تخم مرغ آبپز عسلي، بادام درختي، انجير، گردو، فندق، نخودچي، پسته، شربت عسل، گلاب و زعفران، سرکه طبيعي انگور همراه با عسل در دوران پيش از بارداري ضروري است.
عظمايي يادآور شد: ماساژ بدن به وسيله روغنهاي گرم مانند بادام تلخ، سقز، زيتون و سياهدانه، استفاده از خوشبوکنندههاي گرم و بادکش گرم از ديگر رفتارهاي مفيد در دوران پيش از بارداري هستند.
انتهاي پيام/